Kip met rijst

Gepubliceerd op: 19 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 blikje maïs (150 gram)
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met paprikapoeder, oregano, peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfilet goudbruin.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en bak mee met de kip.
  5. Snijd de paprika's en courgette in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak alles samen nog ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg de maïs en tomatenblokjes toe aan de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  7. Voeg indien nodig nog wat extra kruiden toe naar smaak.
  8. Serveer de kip met groenten en de gekookte rijst.

Serveertemperatuur:

Serveer de kip met rijst warm.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde (per persoon):

  • Energie: 500 kcal
  • Vet: 12 gram
  • Verzadigd vet: 2 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Suikers: 8 gram
  • Vezels: 8 gram
  • Eiwitten: 35 gram
  • Zout: 1 gram